De voordelen van steppen naar school voor kinderen

De voordelen van steppen naar school voor kinderen

Het is een groot probleem waar veel landen in Europa (en daarbuiten) mee te maken hebben: overgewicht bij kinderen. 12% van de kinderen tussen de 4 en de 20 jaar is te dik. Voldoende bewegen speelt daarbij een grote rol. Veel overheden van Europese landen ondernemen daarom actie om kinderen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. Een onderdeel daarvan is om kinderen te laten bewegen onderweg naar school. En daar kan de step bij helpen!

Beweging is belangrijk en kan ook nog eens heel leuk zijn! De bewustwording is bij kinderen niet altijd aanwezig, daarom is het juist een goed idee om ze leuke vormen van beweging te laten ontdekken, steppen bijvoorbeeld! En dat heeft een hoop voordelen:

1. Het helpt kinderen om gezonder te worden of blijven

Sterkere botten en spieren, minder lichaamsvet, minder kans op diabetes en minder kans op overgewicht: zo maar een paar voordelen van lichaamsbeweging voor kinderen. De route naar school moeten kinderen elke dag afleggen, dus waarom zou je die tijd niet gebruiken om ze op een leuke manier te laten bewegen?!

2. Het helpt kinderen om onafhankelijker te worden

Natuurlijk vind je het als ouder fijn om te weten dat je kind heelhuids op school is aangekomen. Maar het kan het zelfvertrouwen van je kind een enorme boost geven om hem of haar meer zelf naar school te laten lopen, steppen of fietsen. En zo stimuleer je de onafhankelijkheid van je kind.

3. Kinderen zijn beter geconcentreerd en presteren beter

Uit onderzoek onder meer dan 14.000 kinderen is gebleken dat er een duidelijke link is tussen fysieke activiteiten van kinderen en verbeterde academische vaardigheden. Andere onderzoeken tonen aan dat beweging zorgt voor een betere concentratie op school. 

4. Het is milieuvriendelijk

Lopen of steppen naar school is niet alleen een stuk gezonder voor je kind, maar ook voor het milieu! Waarbij steppen al snel 2 keer zo snel is als lopen. En dat is voor je kind gelijk een goed begin van de dag.

Gaan jij en je kind voortaan lopend, fietsend of steppend naar school? Bekijk al onze kindersteppen.

Klantbeoordeling 8.4

12438 beoordelingen